Injuries

Competitions

Competition
England – Premier League
International – UEFA Champions League
Italy – Serie A
Spain – LaLiga
Germany – 1. Bundesliga
International – UEFA Europa League
France – Ligue 1
Super League
Denmark – Superliga
Sweden – Allsvenskan
Portugal – Liga Portugal
Netherlands – Eredivisie
Scotland – Premiership
Saudi Pro League
Russia – Premier League
Turkey – Super Lig
Spain – LaLiga2
Belgium – Jupiler Pro League
USA – Major League Soccer
Mexico – Liga MX
Brazil – Serie A
Austria – Admiral Bundesliga
Italy – Serie B
Switzerland – Super League
England – Championship
Norway – Eliteserien
Ireland – Premier Division
Germany – 2. Bundesliga
Poland – Ekstraklasa

Fotboll, eller fotboll som det kallas i vissa länder, är en av de mest populära sporterna i världen, med uppskattningsvis 4 miljarder fans världen över. Europa är hem för några av de mest konkurrenskraftiga och spännande fotbollsligorna i världen, med engelska Premier League, spanska La Liga, italienska Serie A och tyska Bundesliga som de mest framträdande.

Premier League

Engelska Premier League, eller förkortat EPL, är en av de mest sedda fotbollsligorna i världen. Den består av 20 lag, där varje lag spelar 38 matcher under en säsong, som sträcker sig från augusti till maj. Ligans mest framgångsrika lag är Manchester United, med 20 titlar på sitt namn. Det mest framgångsrika laget de senaste åren är Manchester City, som har vunnit fyra av de senaste 5 kampanjerna, men om man ser tillbaka på de senaste 20 säsongerna har det varit många olika lag som vunnit titeln, mest överraskande Leicester som vann den 2015- säsong 16.

La Liga

Spanska La Liga anses allmänt vara en av de bästa fotbollsligorna i världen. Det består av 20 lag, där varje lag spelar 38 matcher under loppet av en säsong, som sträcker sig från augusti till maj. Ligans mest framgångsrika lag är Real Madrid, med 34 titlar bakom sig. I nästan 20 år har titeln delats mellan de tre största klubbarna i Spanien - Real Madrid, FC Barcelona och Atletico Madrid. Spanska La Liga är också värd för den mest kända matchen i världen, El Clasico, som är mötet mellan Real Madrid och FC Barcelona.

Serie A

Italienska Serie A är den högsta fotbollsligan i Italien och består av 20 lag. Varje lag spelar 38 matcher under loppet av en säsong, som sträcker sig från augusti till maj. Ligans mest framgångsrika lag är Juventus, med 36 titlar bakom sig. Ligan såg en imponerande körning från att Juventus vann 9 titlar i rad från säsongen 2011-2012 fram till säsongen 2019-2020, men under de senaste åren har de två Milan-klubbarna Inter Milan och AC Milan vunnit en titel vardera. Den största matchen i den italienska ligan är Derby D’Italia mellan Juventus och Inter Milan.

Bundesliga

Tyska Bundesliga är en av de mest konkurrenskraftiga fotbollsligorna i världen. Den består av 18 lag, där varje lag spelar 34 matcher under loppet av en säsong, som sträcker sig från augusti till maj. Ligans mest framgångsrika lag är Bayern München, med 31 titlar bakom sig. De nuvarande mästarna är Bayern München, som har vunnit titeln 10 år i rad – en fantastisk prestation från den förmodligen mest dominerande national klubben i världen.

UEFA Champions League

UEFA Champions League är en årlig fotbollstävling som tävlas av toppklubbar från hela Europa. Det är den mest prestigefyllda klubbtävlingen i världen, där vinnaren koras till det bästa klubblaget i Europa. Tävlingen pågår från september till maj, med finalen i maj. Vinnaren av Champions League är vanligtvis en klubb från en av de fyra bästa ligorna i Europa, men tre gånger sedan starten säsongen 1992-1993 har en klubb utanför Europas topp-4 vunnit tävlingen - Marseille 1992-1993, Ajax 1994-1995 och Porto 2003-2004.

Andra europeiska ligor och tävlingar

Det finns flera andra fotbollsligor på toppnivå i Europa, inklusive den franska Ligue 1, den portugisiska Primeira Liga, den holländska Eredivisie och den skotska Premier League. Utöver dessa inhemska ligor finns det flera andra europeiska tävlingar, såsom Europa League, som är den andra klassens europeiska klubbtävling, Conference League, som är den tredje klassens europeiska klubbtävling, samt EM , som är en landslagstävling som äger rum vart fjärde år.

FIFA världscup

FIFA World Cup är den största internationella fotbollstävlingen i världen. Det äger rum vart fjärde år och tävlas av de bästa landslagen från hela världen. Turneringen pågår i cirka en månad, med finalen i juli. De nuvarande mästarna är Argentina, som vann 2022 års turnering.

Vi ger dig all information du behöver från alla de bästa fotbollsligorna och tävlingarna över hela världen, med matchförhandstittar, matcher, resultat och tabeller, förväntade och officiella laguppställningar, uppdateringar av skador och avstängningar, kompletta trupp listor med tröjnummer och senaste men inte minst en omfattande bevakning av alla de mest intressanta överförings ryktena, officiella överföringar, låneavtal och kontraktsförlängningar.